At turde give slip

At turde give slip.. Ja det lyder meget poetisk, men det er faktisk noget vi arbejder meget på i øjeblikket – sådan fuldstændig bogstavelig talt 😉
Som i måske har kunne fornemme på de to tidligere indlæg, er Dumle ikke en helt nem hund at have fri. Jeg træner rigtig meget kontakt med hende, og prøver at bilde hende ind, at jeg er LANGT sjovere end alt andet her i verden – men helt naiv er køteren trods alt ikke 😉

Vi har dog fået en markant bedre kontakt end tidligere, og hun kan sagtens gå fint plads på tur, når jeg beder hende om det, og så bliver hun på min plads.
MEN – selvom hun går så pænt, så er det meget grænseoverskridende at slippe hende helt fri.

Jeg indrømmer gerne – jeg er en ret skeptisk person, der gerne vil være 110% sikker på noget, før jeg gør det. Men jeg kan ikke være 110% sikker på, om der kommer en kat flyvende, og jeg kan ikke være 110% sikker på hvordan Dumle ville reagere, hvis der gjorde.
Så jeg har ganske enkelt holdt hende i sin 8 meter flexi line!

I efteråret formåede vi dog at få 100 ud af 100 point (som den eneste!) i rally begynder klassen, og vandt ud af 18 tilmeldte. Jeg havde ikke umiddelbart planer om at rykke hende op i øvet foreløbig, men jeg gider heller ikke at blive ved med at starte begynder klasser, når nu vi har klaret det så godt som man overhovedet kan.
Jeg besluttede mig derfor for at stoppe sæsonen der, og så satse på at få hende klar til øvet klasse i næste sæson.

Dumle til stævne hos Karlebo Ivrige Poter d. 24/9-16

Det er tre måneder siden at jeg besluttede det, og øvelserne går sådan set også helt fint – bestemt ikke til perfektion, men det havde jeg nu heller ikke forventet. En diskret lille detalje er bare, at alle øvelser i øvet klasse skal klares UDEN snor – hvorimod i begynder var MED snor.
Selvom snoren aldrig måtte være stram eller bruges til at rette hunden, så gav det alligevel en slags tryghed at man havde den på.

Jeg træner ude i Gribskov Rottweiler klub, og da de holdt en kredsmesterskab for Rottweilerne d. 19/11, besluttede jeg mig for at få afprøvet en uofficiel øvet klasse, for at se hvor langt vi var nået i vores træning til øvet klasse!
Og sikke et cirkus.. Jeg var tilfældigvis også fotograf for hele dagen, så jeg var lige blevet færdig med at tage billeder af begynder klassen, så skulle jeg gå bane for øvet klasse – hvor vi var første par på banen.. Det gav mig sådan ca 2 minutter til at varme Dumle op, der havde ligget i bilen og sovet de sidste 2 timer = meget frisk lab, der som bonus endda også var i løbtid 😉

Nå, jeg fik hastet mig igennem en sjusket opvarming, og så kom tidspunktet – tid til at give slip på snoren.
Vi nåede at gå sådan ca. 3 skridt, så var Dumle i flyvende fart på vej fremad mod det fristende 8 tal, hvor der gemte sig lækre ostehapser. Kampen om at være sjovere end ostehapser var hermed tabt.

Billedet viser vist meget godt hvordan cirkuset forsatte, jeg blev simpelthen nødt til at tage snor på hende til sidst, for der var ingen kontakt – overhovedet!

Med snor lykkedes det at få nogle få vellykkede øvelser igennem, men det var et meget tydelig IB (Ikke Bestået), vi fik af dommeren.

Det stævne levede op til alt hvad jeg havde frygtet, og jeg havde mest af alt lyst til at kravle tilbage til begynder klassen. Efter at have været ynkelig over det et par dage, blev jeg heldigvis stædig i stedet.
Jeg VIL starte i øvet klasse i næste sæson! 💪

Desværre har vores hundetræning vinterlukket i øjeblikket, men jeg har meldt os klar til forårstræningen, hvor vi fordobler vores træningsdage!
Normalt træner vi rally hver onsdag, men nu har jeg også meldt os til lydighed hver lørdag 💪
Glæder mig utrolig  meget til at komme i gang – og indtil da, knokler vi på med hjemmetræning!

One thought on “At turde give slip

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s