Debut i øvet!

Første rally prøve i år, første prøve i øvet klasse og første prøve i indendørs hal – yepp, der var rigelig med ting at være spændt over i dag! 😲

Da der var LP om formiddagen, startede rally bane gennemgang for begynder først kl. 13.45.
Der var dog intet mindre end 25 hunde med i begynderklassen, besluttede vi os først for at være der 14.15. Da vi ankom, var LP dog stadig ikke afsluttet – og den skulle have været færdig ved 12.45..
Saga er med til prøven som cheerleader 😉
Vi var derfor pludselig i enormt god tid..
Hundene kom derfor ud af bilen, luftet og krudtet lidt af, og så besluttede vi os for at se det sidste LP, og starten af begynderklassen. Det viste sig dog hurtigt, at “indendørs prøve” er et meget vidt begreb, da der var -1 grad!! 😰
Det havde vi bestemt ikke lige taget tøj med til, så vi blev meget hurtigt meget kolde, og måtte søge tilflugt ude i bilen, der heldigvis stadig var lidt varm.
Desværre blev tidsplanen ved med at være bagud, så efter at have ventet i 2½ time, var det endelig tid til at gå bane – meget kold og træt.

Banen virkede faktisk til at være ganske OK til Dumle – udover at vi skulle starte med det meget hadede fristende 8-tal. Det er virkelig Dumles store svaghed, men hvis bare vi kunne klare resten, så gik det nok, at vi fik fejl på den!

Dumle blev derfor lokket ud af bilen igen, og vi startede med at opvarme udenfor. Hun havde tydeligvis fået sig en lille lur i bilen, for energiniveauet fejlede bestemt ingen ting, og hun var meget på – på grænsen til FOR meget på.
Nogle gange bliver hendes arbejdsiver lige lovlig stor, og så kan jeg knapt nok rynke på næsen, uden at hun slår knuder på sig selv, for at finde ud af, hvad det mon er jeg vil have hende til 😅

Der var lavet lidt om i rækkefølgen i klassen, så vi skulle på lidt før end forventet, men jeg havde stadig tid til at få trænet lidt med hende indendørs også, selvom der ikke var meget plads. Jeg var meget spændt på hvordan hun tog det at gå på kunstgræs, men hun var super dygtig og fokuseret, også selvom vi opvarmede uden snor blandt de andre hunde.

Jeg følte mig derfor rimelig optimistisk, da det så var vores tur! Vi når dog ikke mange skridt, før Dumle er ovre for at undersøge spanden med foder i det fristende 8 tal.
Hele to gange, skal hun faktisk lige og dutte på den, men jeg havde også regnet med, at det ville blive en udfordring, så det tog jeg ikke så tungt.

Videre til sit-vend-sit, hvilket går fint, og så til bak. Dumle er utrolig stærk i sin bak, jeg vil våge og påstå at 99% af tiden til træning, laver hun en perfekt bak. Men kunne hunden bakke i dag? Nix 😉

Vi prøvede endda to gange, fordi jeg ved at hun kan den, men i stedet bliver det til 2 x rundt om mig. Hvad der gik galt, ved jeg virkelig ikke.

Banen til øvet klasse

Næste er tysker, og bagefter foran-sit-plads. Begge dele går fint, lidt ufokuseret, men helt sikkert godkendt. Så glipper det så igen, ved et helt almindelig højre sving. Jeg drejer og går videre, overbevist om at Dumle følger med, men pludselig er der ingen hund ved min side – den sidder og klør sig lidt længere henne 😅

Øhh nå.. Tilbage på plads, tempo skift mellem almindelig-langsom-almindelig, hun glor lidt rundt, men bliver pænt ved min side i begge tempoer. 270 grader vending mister hun dog for meget fokus, og følger stort set ikke med i vendingen, men står blot og kigger.

Og så kommer vi til den helt store fail – 8 tal med rundtur. Det er lidt ligesom med det fristende 8 tal, hun har ufattelig svært ved at holde sig fra dem! Hele 3 gange skal hun over og dutte til keglen, og giver sig gooood med tid 😉

Koncentrationen er efterhånden ved at være helt væk fra Dumles side, og de to næste øvelse med dobbelt tysker og 270 vending, er meget sjusket, hvor hun falder ud af plads positionen, fordi hun får øje på noget andet.
Endelig lykkedes det os at få en rigtig fin øvelse, nemlig sit-drej-bliv-plads, den er jeg rigtig glad for. Sidste øvelse var sit-løb, men der blev hun også distraheret, så da jeg begyndte at løbe, blev hun siddende og gloede den anden vej 😅
Det blev desværre en IB (ikke-bestået) til os denne gang, ret ærgerligt da hun helt bestemt kan øvelserne, hun bliver bare for distraheret af hvad der sker omkring hende. Vi vender helt sikkert tilbage i øvet klasse igen, men først skal der trænes en hulens masse fokus i forbindelse med distraktioner!

One thought on “Debut i øvet!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s