“Er det virkelig en labrador?”

Jeg har haft lidt svært ved at vedligeholde rally træningen af Dumle her i vinteren, da det simpelthen bliver så tidligt mørkt. På vores gåture har jeg derfor været på udkig efter et godt sted med lys, og det er endelig lykkes mig at finde!


Ugen startede derfor med træning dernede, hvor hun var fri, og vi trænede fokus selvom der kom mennesker gående forbi. Det gik okay, hun mistede fokus en del, men blev hele tiden hos mig 😊

Saga på tur onsdag

Tirsdag tog vi til Helsinge, for at mødes med et par stykker fra klubben, og træne lidt by- og miljøtræning. Det udnyttede jeg også til at få trænet lidt rally og fokus, og selvom vi gik midt på bytorvet, havde hun super fokus – men okay, Helsinge bytorv er selvfølgelig heller ikke det mest befærdet sted 😅 men jeg var meget stolt og tilfreds alligevel!

Onsdag tog vi til Tinkerup Strand i stedet. for at afveksle fokus træningen lidt. Her er et stort område ved kysten, med store marker til, hvor man gerne må have hunden fri – hele året rundt endda.
Dumle kan derfor drøne rundt og få strukket godt ud, i mens Saga artigt trasker i røven på mig 😉
Jeg udnyttede også muligheden for at få trænet lidt indkald, og al den fokus og kontakt træning med Dumle, har virkelig båret frugt! Hun er blevet meget mere opmærksom på mig, og kom drønende i fuld fart – hver gang. Meget stolt 😍
Torsdag var desværre præget af lektier og en tur til lægen, så der måtte hundene pænt affinde sig i en helt almindelig dag, uden nogle udflugter.
Fredag betyder heldigvis tidligt fri, hvilket jeg udnyttede til at pakke hundene i bilen, og tage en tur til dyrlægen, for at få klippet klør. Ingen af hundene er særlig begejstret for at få klippet klør, men Dumle er jo en klassisk godmodig labrador, så med lidt godbidder kan hun overtales til det.
Saga opfører sig derimod som om at hun kæmper for sit liv, så vi plejer at få dyrlægen til at hjælpe med det.
Hundene på tur fredag

Som undskyldning for at have slæbt dem med til dyrlæge, kørte vi en tur op til Tinkerup Strand igen, til samme område som vi var ved i onsdags. Gilleleje/Tinkerup Strand er et meget attraktivt sommerhus område, og det kunne helt bestemt mærkes i dag! Vi mødte ikke en eneste hund i onsdags, men i dag vrimlede det med mennesker og hunde, der var smuttet på weekend heroppe.

Heldigvis har jeg (7-9-13) aldrig mødt et ubehageligt menneske eller hund deroppe, selvom man hører mange ubehagelige historier om de såkaldte “hundeskove” – altså områder, hvor man må have sin hund løs.

Vi mødte både Old English Bulldog, Dansk/Svensk gårdhunde, shih tzu’er, border collie, cocker spaniel, labrador, golden retriver, mops og sikkert også nogle flere!

Normalt er hverken Saga eller Dumle dog specielt interesseret i andre hunde, der kan man tydeligt mærke, at de får opfyldt deres sociale behov ved at være sammen med hinanden. Dumle mødte dog hele to hunde, som hun gerne ville lege med i dag – en golden retriever og border collie. De faldt super i hak, og legede rigtig fint sammen 😊

En ret tankevækkende ting var dog, at rigtig mange af dem vi mødte, spurgte efter Dumles race! Jeg er vant til, at mange ikke kender til Sagas race (tibetansk spaniel), men labrador er jo verdens mest populære race, og temmelig nem at genkende. Det som alle nævnte som fælles grundlag for, at de var blevet i tvivl, var at Dumle er i så slank!

Dumle bliver også altid rost til skyerne af vores dyrlæge, over at hun er så slank og muskuløs, og det gør mig naturligvis utrolig stolt, at andre også påpeger det, men samtidig bliver jeg også lidt trist over det.
For det er da ret tragisk, at hvis man ser en labrador, som IKKE er overvægtig – så bliver folk i tvivl om, hvorvidt det er en labrador! En labrador er slet ikke så stor og kraftig en race, som mange tror, men de har ingen stopknap, når det kommer til mad – så hvis du bliver ved med at fodre din labrador, ja så bliver den meget stor..
Jeg synes bare at det er så ærgerligt, at se så mange stærkt overvægtige labrador komme vraltende afsted på gaden, for det er faktisk en super aktiv og arbejdsvillig race!

Jeg mødte endda en anden med labrador i dag, og den var markant større end Dumle.
Jeg gider dog ikke at pege fingre af andre, for der findes helt sikkert også labrador, som fra naturens side er mere kraftige end Dumle, så jeg skal bestemt ikke dømme og lege hellig, bare fordi min ikke er.
Han påpegede dog selv at Dumle var utrolig slank i forhold til hans labrador.. “Men din er vel også formel 1 labrador?”, spurgte han prøvende.
Der måtte jeg altså høfligt forklare, at Dumle var præcis samme race som hans – bare i en lille og slank udgave 😉

Den er god nok – det ér en labrador 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s