Motivation- og belønningsteknik

Ugen har budt på babysitning af hund, generalforsamling i klubben og kursus i motivations- og belønningsteknik ved Anja Christensen, der i flere år er blevet nordisk mester i HTM. (dogdancing)

Onsdag var der generalforsamling i Gribskov Rottweiler Klub, super hyggeligt arrangement, hvor jeg også fik endnu mere indblik i klubben. Jeg har jo efterhånden brugt maaaange timer derude, så det var rart også at høre lidt om projekterne og tankerne bagved det hele 😉

Til generalforsamlingen fik jeg også mulighed for at fremlægge min nye idé – rallydysten!
Det er en uofficiel konkurrence mellem forskellige hundeklubber, hvor alle klubber får til sendt de samme baner, og så bliver resultaterne for os alle samlet i et fælles dokument. Arrangementet har sin helt egen Facebook side, nemlig denne

Klubben går normalt ikke særlig meget op i rally, vi plejer at være et meget lille rally hold på ca. 4 stk, og jeg er den eneste, der går til konkurrencer. Nu hvor den nye forårs sæson er startet op, er vi dog betydelig flere på holdet!
Rally er helt sikkert en sport der går stærkt fremad, og rally dysten er en super måde at afprøve hvordan konkurrencer foregår på en sjov og afslappet måde.
Klubben var heldigvis også enig i, at det lød som en super idé, så jeg er blevet torvholder for at få stablet et rally dyst arrangement på benene – det bliver super fedt!!

I weekenden passede vi desuden svigerforældrenes malionis.
Vi tog derfor på en laaaang skovtur, hvor alle tre kunne løbe frit, og virkelig få krudtet af, og samtidig brugt hovedet med lidt spor.

sdr

Saga og Dumle var fuldstændig udmattede efter turen, men Zenta kunne vidst sagtens have taget et par ture mere 😅
Det er en herlig race, men jeg er nu alligevel meget glad for at have hunde, med et lidt mindre aktivitetsniveau 😉

Søndag stod desuden også på motivation- og belønningsteknik ude i Gribskov Rottweiler Klub, hvor Anja Christensen kom og underviste. Jeg var afsted uden hund, men med kamera!
Billederne derfra kan ses her

Selvom der var enormt koldt, så var der super god stemning, og alle var klar på at hjælpe alle. Selvom jeg havde travlt med at løbe rundt og tage en masse billeder, så fik jeg heldigvis også noget teori med på vejen.

17353369_585518684988496_1016534783562565999_n

Meget af tiden blev brugt i forbindelse med denne situation:
Hunden udfører den samme øvelse 3 gange. Alle tre gange udfører den øvelsen korrekt, men den første gang var en smule bedre end de andre to. Hunden får ros og godbid ved alle tre øvelser.
Men hvordan ved hunden, at vi egentlig kunne lide den første gang lidt bedre end de to andre? Hunden har jo fået ros for alle tre gange, for den udførte det korrekt alle tre gange.
Det gør at hunden ikke nødvendigvis gøre sig ekstra umage, for den fik jo samme belønning for at udføre et godt arbejde, og et rigtig godt arbejde.

Anja fortalte derfor, at hun ofte havde flere forskellige godbidder med, for så kunne hun give enten en god godbid, eller en rigtig god godbid. Hunden lærer derfor, at øvelsen sådan set er korrekt, men hvis den lige gør sig ekstra umage, så kommer der en ekstra lækkeri.

Det betød så også, at alle skulle i gang med det helt store arbejde, for at finde ud af, hvad hunden egentlig prioriterede højst – både indenfor legetøj og godbidder!
Desværre havde jeg jo ikke selv Dumle med, men jeg er helt sikker på at hun gerne er smagstester, så mon ikke også vi også skal afprøvet den godbidsteori herhjemme 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s