Årets Hund kvalifikation!

Så blev det tid til mig og Dumles første kvalifikationsprøve til Årets Hund!
Intet mindre end 164 tilmeldte hunde, tre forskellige ringe – og så lige et stk. Dumle i løbetid.
Der var nok at holde styr på 😱

Ja, labben besluttede sig desværre for at nu skulle hun altså i løbetid! Og når de er i løbetid, skal tæven jo op til sidst i klassen, hvilket ikke plejer at være noget problem.

I det her tilfælde gik der dog fuldstændig kaos i det, da vi skulle op i to prøver samme dag. Da der var så mange tilmeldte, havde de delt hver prøve op i to dele – i den ene prøve skulle jeg derfor op i del 1, og næste prøve i del 2.
Det ville passe perfekt, så jeg havde god med tid til hver prøve!

Da vi ankom til prøven, betød Dumles løbetid dog, at hun var blevet sat på til sidst i del 2 i begge klasser – dvs. at vi i følge skemaet skulle op til begge prøver på samme tid…
Vi brugte derfor intet mindre end 2 timer på at finde ud af, hvad vi skulle gøre, og hvornår søren vi skulle på hvorhenne!

Endelig kom der styr på det, og jeg begyndte at gå bane til prøve 1. Derefter fik vi endelig lidt tid til at lufte Dumle lidt, men vi kom tilbage til rally området, viste det sig at der var lavet om i rækkefølgen igen, så det var mig næste gang!
I hulens fart måtte vi derfor skynde os over til start, og så var vi i gang – uden opvarmning eller noget! Jeg havde derfor lidt en “det må sku gå som det går” følelse, og det tror jeg faktisk var meget heldigt, for det gjorde mig helt afslappet i forhold til normalt – og det smittede af på Dumle, der selv virkede meget rolig på trods af det havde været så kaotisk.

Hun klarede det også super flot, og vi fik hele 94 point! Minus pointene fik vi i tysker vending i løb – det forvirrede hende en del, at det foregik i løb, hvilket jeg sagtens kan forstå, for det har vi aldrig trænet før – havde faktisk glemt at man kan risikere at skulle udføre øvelser i løb i øvet klasse 😅
Resten af øvelserne gik så flot, selv fristende 8 tal og bakkeøvelse, som vi ellers altid plejer at få fejl på!

Direkte bagefter skulle jeg gå bane til prøve 2, hvor jeg gik banen helt selv – alle andre havde jo gået banen, da jeg gik til prøve 1.. Den mindede heldigvis ret meget om den anden bane, så Dumle og jeg havde lige et minut til opvarmning, så skulle vi på igen.
Hun havde igen en rigtig dejlig fokus, men desværre måtte vi lave STÅ-BLIV-RUNDT om. Jeg tror ganske enkelt ikke at jeg sagde mit BLIV tydeligt nok, for den har vi aldrig haft problemer med før. I andet forsøg gik det også helt uden problemer.DSC00699

Vi måtte også lave fristende 8 tal om, da Dumle gik over på højre side af mig i stedet for venstre side. Hvorfor ved jeg ikke helt, men i andet forsøg gik det heldigvis fejlfrit!

Sidst på banen begyndte energien dog at gå lidt af Dumle, og vi blev derfor trukket 1 point for manglende energi i venstre spiral.
Det gav dog stadig hele 93 point, så jeg er MEGET tilfreds!!

Det endte også med at vi fik en 7. plads ud af 19 i den ene prøve, og en 6. plads ud af 28 i den anden prøve!
Det gav os hhv. 4 og 5 point til Årets Hund, så status er nu, at vi ligger på en samlet 11. plads! Meget spændende!

På trods af en kaotisk start på dagen, og en meget lang og kold ventetid, så endte det heldigvis godt 😉
Video fra dagen kan ses her

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s