Nosework og frivillig håndtering

Både Dumle og Saga har været med mig på kursus på det sidste – Dumle med nosework og Saga med frivillig håndtering 👏
Både vores rally og agility hold holder pause her i sommerferien, men til gengæld fandt jeg et nosework hold, som kører her henover sommerferien. Det meldte jeg derfor Dumle til!

Jeg havde ikke sat mig særlig meget ind i nosework inden jeg dukkede op, men vidste da at det drejede sig om at hunden skulle bruge sin næse – og at det ikke krævede det store fysiske af mig, hvilket var vældig lokkende, da mine graviditetshormoner allerede har fucked helt op med mit bækken!
Jeg kan derfor ikke være særlig aktiv fysisk i øjeblikket, og så er en ny mental aktivitet perfekt, så hun ikke ender med at kede sig.

De to første gange var primært med beholder søg, som vist på billedet nedenunder. Dumle arbejdede grundigt og koncentreret, og fik meget ros.
25634901_10213294919000332_471255708_o

Vi fik også prøvet madsøg på køretøjer og udendørs på forskellige ting. Her var det tydeligt at Dumle er vant til at næsearbejde = spor træning, hvor hun skal holde næsen i jorden.
Her i nose work skal hun dog søge i alle højder, men med lidt vejledning lykkedes det skam også at finde det hele – næsen fejler jo intet!
Vi har derfor fået som lektie at lave madsøgning herhjemme i alle højder, og ikke kun på jorden, som vi ellers plejer.

Udover nose work med Dumle, har jeg været til frivillig håndterings kursus med Saga. Hun har altid været enormt uheldig og kommet nemt til skade, så igennem tiden har hun brækket kæben og blevet opereret i sin pote to gange.
Det har desværre medført at hun forbinder pilleri ved kæbe og poter med dyrlæge og smerter 😥

Træningen i frivillig håndtering skulle gerne kunne gøre hende mere tryg i at få tjekket tænder og klippet klør. Det er et langvarigt projekt, som bestemt ikke kommer til at lykkes i løbet af et kursus, men det var rart lige at få lidt nye fif og idéer til hvordan det kan trænes.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s