Hold træning

Hvordan foregår træning på Svanholm Hundecenter?

Alle hold er med kun med 3-5 hunde for at sikre at jeg har god tid til alle, og for at forhindre evt. ventetid.
Holdene er derfor oftest kun på 45 minutters varighed, da det er min erfaring at alle parter får mest ud af korte sessioner med fuld fokus og intensitet, end lange sessioner, hvor både hund og fører når at blive trætte og “slår fra”.

Ved dårligt vejr træner vi indendørs i hal.

Der tilbydes følgende hold: Hvalp – Hverdagslydighed – Rally – Tricks – Hoopers
Alle hold udbydes dog ikke hele året rundt. Hvis du har specifikke ønsker, er du altid velkommen til at kontakte mig.

OBS – PGA BARSEL TILBYDES DER PT INGEN HOLD HVOR JEG SELV UNDERVISER. Jeg forventer at opstarte undervisning igen fra starten af 2022. Der bliver dog jævnligt oprettet hold herude med andre instruktører, så hold evt. øje med vores Facebook side, hvor disse hold vil blive slået op.

Tilmelding foregår her

Beskrivelse af hvalpehold: For hunde mellem 8 uger – 6 måneder. Der er legepause inkluderet på dette hold. Vi øver en masse kontakt, ro, socialisering, motivation, sit/dæk/stå/bliv, kropskontrol og selvkontrol/impulskontrol. Vi drøfter problematikker fra hverdagen, og hvordan vi kan forebygge adfærdsproblemer. Introduktion til klikker og target træning, hvis man ønsker at benytte det.

Beskrivelse af hverdagslydighed: For hunde over 6 måneder. Vi øver en masse kontakt, ro, socialisering, motivation, sit/dæk/stå/bliv, kropskontrol og selvkontrol/impulskontrol. Vi drøfter problematikker fra hverdagen, og hvordan vi kan forebygge adfærdsproblemer. Introduktion til klikker og target træning, hvis man ønsker at benytte det.

Beskrivelse af rally: I rally kombinerer vi lydighed og tricks. Rally går ud på at lege lydigheden ind, så modsat alm. lydighedskonkurrencer, må du i rally bruge alle de kommandoer og tegn du vil. En rally bane består af 10-20 skilte, hvor hvert skilt forklarer hvilken øvelse du og din hund skal udføre. I begynderklassen består øvelserne primært af sit, stå, dæk, gå pænt og “snur rundt”, men i de øvrige klasser fremkommer også øvelser som spring, bakke, felt, sideskift og højrehandling. Højrehandling betyder, at hunden både skal kunne udføre øvelsen på din venstre og højre side.

Beskrivelse af agility: Agility er ofte forbundet med fuld fart, men det er en sport, som kræver en god grundlæggende kontrol over sin hund, for at forhindre ulykker. Vi træner kommunikation mellem hund og ejer, og hvordan vi dirigerer hunden på afstand. Hundene bliver præsenteret for balancebom, vippe, tunnel, hjul og spring (hvis de er fuldt udvokset). Vi tager hensyn til hver enkelt hund, og finder passende øvelser.

Beskrivelse af Hoopers: Alle kan være med – også hvalpe. Hoopers minder på mange måder om agility, men i stedet for spring, indeholder det såkaldt “hoops”, som i bund og grund er en halv hulahop ringsbue, der står på jorden. Hundene løber igennem disse buer, og springer derfor ikke. Vippe og balance er skiftet ud med hegn og tønder, som hunden skal kunne dirigeres omkring, men det foregår i store runde vendinger, modsat agility der har skarpe vendninger. Hoopers er modsat agility derfor rigtig godt til fx hunde, der af den ene eller anden årsag ikke har godt af at springe og lave skarpe vendinger mere. Det som gør Hoopers svært, i forhold til agility er, at du ikke må løbe med din hund rundt. Du skal blive stående samme sted på banen hele tiden, og skal altså kunne “fjernstyre” din hund rundt. Vi starter selvfølgelig blidt op, så alle kan være med.

Beskrivelse af tricks: Alle kan være med – også hvalpe. Tricks er sjove at lære sin hund, og nogle af dem er endda ret praktiske. Ikke mindst er det en super måde, at aktivere sin hunds hjerne, og skabe et godt samarbejde. Tricks kan enten indlæres blot for sjov, eller de kan bruges, hvis man ønsker at konkurrere i færdighedsprøverne (Dansk Kennel Klub’s “tricksprøver”). I bliver introduceret til hvad prøverne går ud på, men man kan også sagtens være med på holdet, uanset om man ønsker at konkurrere eller ej.