Hvalp fra Svanholms Chodsky

Er du interesseret i en hvalp fra Svanholms Chodsky? I så fald er du meget velkommen til at skrive dig på venteliste – men læs venligst følgende grundigt 🙂

Vi er en lille kennel, og vores hunde er en aktiv del af vores hverdag, og bor derfor naturligvis også med os i vores hus, sammen med resten af familien. Det er også her hvalpene vil vokse op – de første par uger i et trygt og lidt mere afskærmet værelse – og når de er store nok til at udforske verden udenfor hvalpekassen, flytter de ind i vores stue for at vænne sig til dagligdagen og alle de lyde og bevægelser der følger med der.

Vi vil gøre alt hvad vi kan for at give hvalpene så god og tryg start på livet som muligt, men det er altafgørende at i fortsætter miljøtræningen og socialiseringen når i får jeres hvalp hjem.
Specielt det første år af hundens liv gennemgår den mange forskellige modningsfaser, og alt efter hvordan hunden kommer igennem disse faser, vil det påvirke hvilken type hund det vil blive fremadrettet.

Jeg går meget op i at hvalp og kommende familie skal passe godt sammen, så hvalpene vil blive uddelt til de familier som de matcher godt med, og altså ikke nødvendigvis dem, der var “først til mølle” på ventelisten.
En god og ærlig dialog omkring jeres ønsker og hverdag er derfor enorm vigtig for mig, så i ender med at få lige præcis den type hund i gerne vil have, og ikke blot den første og bedste.

En Chodsky Pes er en aktiv race, og har brug for mere stimulering end blot et par daglige gåturer rundt i villakvarteret.
Når det er sagt, så findes racen også i lidt forskellige “gear”. Mange Chodsky’er trives storartet hos aktive familier, der ikke nødvendigvis har interesse i konkurrencer og lydighedstræning, men som gerne laver fx sportræning og andre aktiviteter på hyggeniveau, hvor hunden får brugt sit hoved, og derudover kan tilbyde nogle lange gode gåturer.

Der findes dog også en del Chodsky’er som lige har et gear ekstra, og hvor jeg mere vil betegne dem som brugshunde end familiehunde. Her er det vigtigt at deres fremtidige familie har tid og lyst til at træne regelmæssigt, da hundene har et stort behov for at få brugt deres hjerner, og ikke kun fysisk motion. En understimuleret hund resulterer ofte i en hund der er rastløs, overgearet og som selv finder på egne aktiviteter, fordi den keder sig. Dette er hverken fedt for hund eller familie, så det er vigtigt at være realistisk mht. hvor meget man reelt har tid og lyst til at træne hund.

Vi ønsker altid at mødes med vores hvalpekøbere før hvalpene er født, så i også har mulighed for at møde moren i virkeligheden. Derudover bliver det naturligvis også muligt at besøge hvalpene efter de er født.

Er du interesseret i en hvalp fra os, eller har du spørgsmål til racen, så udfyld gerne følgende kontaktformular.
Skriv desuden gerne lidt om jer selv, jeres hverdag, ønsker til hund og evt. tidligere erfaring 🙂