Kida

Noster Mirabilis Nothing Like Bella

Kida er en herlig energisk, intens og fintfølende ung tæve.
I dagligdagen er hun generelt en meget kærlig og nem hund – indendørs er hun god til at forholde sig roligt, og kan sagtens ligge og slappe af i sin kurv selvom huset er fuld af gæster. Udenfor er hun altid at finde lige i hælene på dig, uanset hvilket projekt du har gang i.
Hun socialiserer meget gerne med både fremmede mennesker og dyr, men vogter matriklen herhjemme, hvor hun også altid gør opmærksom på, når der kommer nogen. Selvom hun er knyttet til hele familien, er hun alligevel primært en “en-personers hund”, der udser sig én person, som hun er ekstrem loyal og opmærksom på. Hendes store opmærksomhed gør hende dog også til en ret følsom hund, der meget nemt lader sig påvirke af sin ejers humør.
Hvis du er stresset – så er Kida også stresset. Omvendt, hvis du er glad, så er Kida også 🙂 Hun er derfor bestemt ikke typen der skal hverken domineres eller skældes ud, da hun er så fintfølende, at det ville gøre hende dybt ulykkelig.

Når vi træner er hun ligesom i de øvrige situationer meget førerfokuseret, og opmærksom på ens mindste signaler. Hun prøver altid at gøre sit bedste, men hun kræver også at hendes hundefører gør det samme. Hvis hun ikke forstår hvad man mener, eller hvis man sjusker med kommandoerne, så bliver hun frustreret. Man skal derfor passe på ikke at presse hende ud i for meget nyt på én gang.
Med blide og tålmodige træningsmetoder har man dog den mest fantastiske træningsmakker man kan ønske sig. Hun er altid klar på at træne, og nem at motivere med både godbidder, legetøj og egentlig bare generel ros, da det betyder meget for hende at gøre en glad.

Træningsmæssigt bruger jeg hende primært til Rally-lydighed, Heelwork To Music (dogdancing/HTM) og Hoopers. Chodsky’en er en meget alsidig træningshund, og vil passe til langt de fleste discipliner.

Pga. covid-19 er det desværre meget begrænset hvor mange konkurrencer vi indtil videre har været til. Vi har dog været til fx en online HTM1 konkurrence, hvor vi fik 26,7 point og 2. plads ud af 10.
Træningsvideoer af Kida kan ses på min instragram profil: Svanholm_hundecenter

Kida er testet på får, og viser stort hyrdeinstinkt.

HD: A (på en skala fra A-E, hvor A er bedst)
AD: 0 (på en skala fra 0-3, hvor 0 er bedst)
DM: N/N (Fri og ej bærer)

Eksteriørbedømmelse:
Excellent – Anbefalet til avl

Højde: Ca. 52 cm

Mentalbeskrivelse: Skal mentalbeskrives d. 15/5-21

Indavlskoefficient: (3 gen.) 0%
Se hele stamtavlen på hundeweb: DK19398/2019

Vægt: Svinger mellem 19-20 kg.

Kida er født d. 31/7-19 hos kennel Noster Mirabilis i Sverige.
Hun er efter Bella Bochus og Baron Klonmida.