Una

Bohemian Shepherd Bravo Una

Una er en glad og sprudlende ung dame, og på grund af hendes unge alder, er hun naturligvis stadig ved at modne og udvikle sin personlighed.
I dagligdagen er hun generelt en enormt kærlig, glad og social hund, og har desuden et virkelig imponerende “cool” sind. Jeg har endnu ikke oplevet Una blive bange eller urolig for noget som helst. Uanset om det gælder store larmende maskiner, støvsuger, fyrværkeri, skud o.lign, så har Una altid forholdt sig fuldstændig roligt og uimponeret.

Hendes store indre ro gør også at hun ikke er nær så følsom som en del hyrdehunde har tildens til at være, hvilket i mange situationer er super praktisk, men det giver hende også flere selvstændige og ballademager-tildenser end fx Kida, for skæld ud tager Una hverken særlig tungt eller personligt 😉

Skæld ud er dog også kun sjældent nødvendigt, for hun er på ingen måder en ukontrolleret bulderbasse. Indenfor er hun meget rolig og selskabelig – hun elsker alt og alle, og specielt børn har hun en fantastisk tålmodighed omkring. Hun lader sig aldrig stresse af dem, og deltager med glæde i deres lege.
Mange Chodskyer har tildens til at være vagtsomme, primært på hjemmematriklen, men det er heller ikke at spore i Una endnu.

Når vi træner er hun energisk og fuld af gå-på-mod. Hun er aldrig bleg for at kaste sig ud i en ny øvelse eller udfordring, og prøver sig gerne frem, også selvom hun ikke er helt sikker på hvad øvelsen går ud på.
Jeg er derfor slet ikke i tvivl om at hun med alderen bliver en skøn træningsmakker med en fed attitude, for hun er både et kæmpe madøre, og elsker at få lov at bruge sin krop og hjerne, så hun er altid klar på at træne.

Træningsmæssigt fokuserer vi på grund af hendes unge alder pt. primært på socialisering, miljøtræning, kropskontrol og generelle samarbejdsøvelser. Hun har dog allerede nu udvist stor begejstring for Hoopers, og jeg forventer også at benytte hende til fx rally-lydighed, færdighedsprøver og agility. Chodsky’en er generelt en meget alsidig træningshund, og vil passe til langt de fleste discipliner.

Træningsvideoer af Una kan ses på min instragram profil: Svanholm_hundecenter

HD: Skal røntgen sommeren 2021
AD: Skal røntgen sommeren 2021

Eksteriørbedømmelse:
Forventes efteråret 2021

Højde: Vokser stadig

Mentalbeskrivelse: Forventes mentalbeskrives efteråret 2021

Indavlskoefficient: (3 gen.) 0%
Se hele stamtavlen på hundeweb: DK12275/2020

Vægt: 15,4 kg ved 6 måneder, forventes at lande på 20-21 kg.

Una er født d. 8/6-20 hos kennel Bohemian Shepherd i Danmark.
Hun er efter FurAndPaws Eminencia og Noster Mirabilis Fly High Boy.